Home Пловдив днес Община Пловдив стартира ремонт на улица „Отец Паисий“ и променя начина на паркиране на автомобилите

Община Пловдив стартира ремонт на улица „Отец Паисий“ и променя начина на паркиране на автомобилите

20180129_135258

В началото на месец февруари стартира ремонт на улица „Отец Паисий“, в което се включва разширяване на тротоарите от двете страни, пренареждане на настилката и въвеждане на успоредно паркиране.
В зоната от улица „Патриарх Евтимий“ до тупика на Централна поща паркирането ще бъде забранено, а специален режим ще определя влизането на автомобили за кратковременен престой и зареждане на близките заведения и ресторанти. Броят на служебните абонаменти за паркоместата ще бъде намален.
Контейнерите с боклук ще бъдат вкарани под земята, така че да не се виждат и да не бъдат разпилявани отпадъците. Отделена за целта сума от бюджета е 18 000 лева и ще обхване три места по дължината на улицата.
„Така тази част на „Отец Паисий“ ще се превърне в приятно място, а в плановете ни е да направим и схеми за маси за открито сервиране“, сподели кметът Иван Тотев.
Той заяви, че идеята се е зародила след среща с представителите на Занаятчийската камара, към която спадат и златарите, които са поискали ограничаване на автомобилите по така наречената „златарска улица“. Желанието им е тя да се превърне в привлекателна за туристите.
Тротоарите на улица „Криволак“ ще бъдат разширени, така че да не може да се паркира върху него, а автомобилите само ще преминават.
„Ако нововъведението бъде успешно, следващата улица с подобни промени ще бъде „Христо Г. Данов“, увери кметът Иван Тотев.

8,408 total views, no views today