Начало Пловдив днес Отвориха за движение обновената централна улица „Христо Г. Данов“ в Пловдив

Отвориха за движение обновената централна улица „Христо Г. Данов“ в Пловдив

ul_hrisro_g_danov_22042019- (1)

Улица „Христо Г. Данов“ е с нови по-широки тротоари за пешеходците, ново осветление и стълбове, положен е и нов асфалт. Отсечката беше отворена за движение официално днес от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. Изградена е и тръбно-канална мрежа за улуци и кабелите на телевизионните оператори

Паркирането на автомобилите ще става успоредно от едната страна, което намалява броя на паркоместата от 53 на 29. Поради тази причина паркирането по еднопосочната улица „Бетовен“ вече ще става успоредно от двете страни.

„Предвиждаме ремонтът на ул. „Христо Г. Данов“ да продължи до бул. „Руски“ заедно с реализацията на ремонта на Дондуковата градина и площада пред Дома на младоженците“, посочи кметът Иван Тотев.

Обособени са няколко паркоместа за таксита, предстои да бъдат поставени и подземни контейнери за смет, както на улица „Отец Паисий“.

През последните години централната градска част на града е обновена изцяло, все още има малки участъци, които да се ремонтират, а инфраструктурата е устойчива във времето. В новия Генерален план за организация на движението предвиждаме обособяване на „Зелена зона“.

otvaryane_ul_hrisro_g_danov_22042019 (6) otvaryane_ul_hrisro_g_danov_22042019 (5) otvaryane_ul_hrisro_g_danov_22042019 (3) otvaryane_ul_hrisro_g_danov_22042019 (2)

9,988 total views, no views today