Начало Актуално Здравко Димитров получи ценен подарък от литовска баскетболна легенда

Здравко Димитров получи ценен подарък от литовска баскетболна легенда

Z.Dimitrov

17.12.2021

Здравко Димитров получи ценен коледен подарък от литовската баскетболна легенда Валдас Хомичюс. Той се сдоби с екип на олимпийския шампион от игрите в Сеул през 1988, подписан лично от известния гард.

„Въпреки че той е малко по-възрастен, играл съм срещу него на един приятелски турнир в Талин и още пазя добри спомени от престоя си там. Тогава имахме силен национален отбор и играехме равностойно срещу най-големите в Европа – тогавашния СССР и Югославия. А гръбнакът на съветския тим бяха именно литовските състезатели – Шарунас Марчульонис, Арвидас Сабонис и Игор Меглимиекс, които по-късно заедно с Валери Тихоненко станаха олимпийски шампиони. Пазя добри спомени от мачовете си срещу тези страхотни баскетболисти, а на турнира в Талин се запознах и с друга шампионка – гимнастичката Дангуоля Барбараскайте“, разказва Димитров.

Той сърдечно благодари за подаръка, донесен му от Литва от приятеля на Хомичюс – Лаурентис Розгис, който за кратко бе съпрезидент на „Локомотив“ Пловдив заедно с Христо Крушарски.

5,647 total views, no views today