Начало Събития Дамски хор „Тримонциум спечели Сребърен медал в надпревара с 36 хора от 3 континента

Дамски хор „Тримонциум спечели Сребърен медал в надпревара с 36 хора от 3 континента

Пловдивският Дамски хор „Тримонциум“  получи престижното отличие на 36-тия Международен хоров фестивал в Превеза, Гърция

Късно снощи Дамски хор „Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова се завърна от Международен хоров фестивал и конкурс в гр.Превеза, Гърция, където спечели Сребърен медал.

От 05.07. до 08. 07. 2018г. в гр.Превеза, Гърция се състоя 36-тия Международен хоров фестивал, в рамките на който се проведе 24-тия международен хоров конкурс. В това грандиозно културно събитие взеха участие общо 32 хора от 3 континента, с участници от Израел, Колумбия, САЩ, Германия, Унгария, Полша, Чехия, Румъния, България, Сърбия, Словакия, Украйна и Гърция и други.

Конкурсът се проведе в 2 раздела: „Източноправославна църковна музика“ и „Свободна програма по избор на диригента“. Пловдивският хор “ Тримонциум“ взе участие във втори раздел „Свободна програма“. В конкуренция с изключително добри хорове, повечето  от музикални академии, те успяха да се преборят и да защитят честта на Родината  и славата на българското хорово изкуство.

„Сребърният медал, който донесохме в Пловдив, е голям успех за нашия хор! Ние бяхме единственият български хор в конкурса“, отбеляза с гордост диригентът Ваня Атанасова. Тя изказа от името на целия колектив сърдечна благодарност на Община Пловдив за финансовата подкрепа. Благодарение на одобрен проект по компонент “ Мобилност“ е подпомогнато пътуването, а резултатът е наистина повод за гордост и признание за таланта на пловдивския дамски хор.
1
2
3
4
6
8
9

6,314 total views, no views today