Начало Пловдив днес Започна ремонтът на улица „Белица“ в „Западен“

Започна ремонтът на улица „Белица“ в „Западен“

IMG_4336IMG_4312

Стартира реконструкцията на улица „Белица“. В това се увериха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и заместник-кметът на Пловдив с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев, които инспектираха ремонтните дейности.

Предвижда се да бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна.

„Обектът е на стойност 325 хиляди лева и се финансира от бюджета на Общината. Предвижда да бъде завършен в рамките на 40 дни. След приключването му започва ремонт и на улиците „Орфей“ и „Юндола“, коментира зам.-кметът Пламен Райчев. Той допълни, че по нареждане на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров лично ще инспектира всички обекти в града  с цел да се следи отблизо качеството и сроковете на изпълнение.

„Улица „Белица“ е една от най-важните в тази част на „Западен“, защото свързва Пещерско шосе с „Юндола“. Освен улицата ще асфалтираме и самия паркинг, който не е реабилитиран от много години, както и ще оправим и локалното платно в тази част“, заяви кметът на района Димитър Колев. Той допълни, че се полагат 6 сантиметра битумен асфалт и 4 сантиметра износващ пласт, като така се гарантира по-доброто качество на настилката.

IMG_4402 IMG_4319 IMG_4322 IMG_4355

2,963 total views, no views today