Начало Пловдив днес Нова визия и съвременни услуги предлага билетният център на Главната в Пловдив

Нова визия и съвременни услуги предлага билетният център на Главната в Пловдив

bileteln_center_1

Новият билетен център на Главната до сградата на община Пловдив отвори врати.  Той наподобява Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина, а визията е избирана от архивни снимки от града.

„Вече може да предоставим нова услуга на хората, като обектът се вписва в обкръжаващата го среда. Това е идеята на този павилион, който замести старата картонена будка”, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той допълни, че идеята е на поне още три места в града да бъдат открити подобни билетни центрове. На откриването присъства заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков.

Обектът до сградата на общината има 4 екрана, на които ще се излъчват афишите на предстоящите представления, както и информационни материали за Пловдив. Той се управлява от ОИ „Старинен Пловдив”, а това стана възможно след получаването на лиценз за туроператор. Центърът работи както с различни  импресарски къщи, така и с партньори като Ивентим.

Инвестицията е на стойност 19 600 лева, но тя може да бъде възвърната за шест месеца, ако продажбата на билети върви с темповете от днес, сподели директорът на ОИ „Старинен Пловдив” Йордан Илиев. Като пример той посочи, че само за първите 15-тина минути от отварянето на новия център са продадени 17 билета.

bileteln_center_7 bileteln_center_3 bileteln_center_5

4,803 total views, 2 views today