Начало Актуално Нови дървета и храсти на Младежкия хълм, предпазват зелените площи от автомобили

Нови дървета и храсти на Младежкия хълм, предпазват зелените площи от автомобили

zalesqvane_mladejki_3 zalesqvane_mladejki_4

Нов зелен кът облагородяват работници на „Градини и паркове“ край една от централните алеи на Младежкия хълм. Оформен е жив плет със 150 храста лигуструм. Засадени са и три дървета от вида китайски мехурник, специално подбрани за мястото.

„След като през февруари премахнахме старо изгнило дърво, граждани изразиха тревога дали  зелената площ няма да се превърне в паркинг. Бяхме категорични, че това няма как да стане и обещахме да засадим нова растителност“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

В засаждането на новите дръвчета се включи екоактивистът Владимир Топурски. Двамата с Козарев засадиха и чинар, който след време да хвърля сянка върху пешеходната алея. За да не влизат коли в зелените площи, в началото на парковата зона са поставени 7 бетонни вази.

От „Градини и паркове“ се ангажираха да съдействат и за възстановяването на зелена атракция, осъществена от дарители по одобрен от общината проект. Преди около две години са засадени разположени в кръг 8 пауловнии, като короните им оформяли зелен купол. Част от дръвчетата обаче били прекършени от паднали големи клони от съседни дървета.  След извършените санитарни резитби ефектното кътче може да бъде обновено.

650 total views, 2 views today