Начало Актуално Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

стадион Локомотив-проект

Община Пловдив днес издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион „Локомотив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със заместник – кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител „Рудин“ ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап – изграждане на трибуна „Бесика“.

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните.

През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк „Лаута“. Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.

Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.

1,758 total views, 6 views today