Начало Актуално Община Пловдив получи награда за „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 година

Община Пловдив получи награда за „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 година

2 8

По случай 27 септември – Световен ден на туризма, медийна компания „К и П Адвъртайзинг“ София, издател на списание „Дестинация България“ връчи вчера годишните си награди на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и припознаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Церемонията по награждаването се състоя в Централен военен клуб в София, зала Тържествена.

Официални гости на събитието бяха г-н Станислав Иванов – Народен представител от 44-то Народно събрание, г-н Любен Кънчев – Заместник-министър на туризма на Република  България, д-р Полина Карастоянова – Изпълнителен директор на Сдружение Национален борд по туризъм, г-н Димитър Маргаритов – Председател на КЗП, г-жа Николинка Илиева – Заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Специален гост бе Йорданка Христова, която получи отличие в категорията „Посланик на туризма”.

Община Пловдив бе удостоена с отличие в категорията „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 година. Наградата, от името на Община Пловдив, получи заместник-кмета по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов. Тя му бе връчена от г-н Любен Кънчев – Заместник-министър на туризма на Република България.

Пламен Панов благодари сърдечно от името на Кмета на Пловдив Здравко Димитров за признанието. „В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. Това е залегнало и като приоритет в управленската програма на екипа на община Пловдив. Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019 г.“ ни задължава още повече да си поставяме все по-високи цели и да постигаме все по-добри резултати. Културният календар на община Пловдив, както и усилията на всички културни оператори, които работят в нашия хилядолетен град са насочени към това да се създава целогодишен и  постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Разбира се, COVID -19 повлия, но въпреки него, градът гъмжи от прекрасни фестивали и събития. Благодаря на всички, допринесли за това!“, коментира заместник-кметът Пламен Панов.

Партньори на събитието бяха Сдружение Национален борд по туризъм, България Еър – националният ни превозвач, БУБСПА – Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Прим Експо – Организатор на Международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо, Изворна вода Рилана.

Медийни партньори – Българска Национална Телевизия, Телевизия Туризъм и Телевизия Бац.

1,925 total views, no views today