Начало Актуално Община Пловдив прави онлайн допитване за бъдещето на ул. „Карловска“

Община Пловдив прави онлайн допитване за бъдещето на ул. „Карловска“

karlovska

Община Пловдив стартира онлайн анкета, която да помогне за постигането на обществен консенсус за бъдещия облик на емблематичната  ул. „Карловска“. Допитването се провежда по инициатива на Главния архитект на града арх. Димитър Ахрянов и има за  цел да бъде намерен баланс между интересите на живеещите на ул. “Карловска” и останалите граждани. Анкетата е публикувана във Фейсбук страницата на Община Пловдив.

До момента са предложени няколко варианта за бъдещето развитие на емблематичната улица.

Първият вариант се състои в това улицата да загуби паважната си настилка и да бъде преасфалтирана, както е по план съгласно Водния проект.

Втората опция е обликът и функционалността на улицата да бъдат съхранени. В този случай ул. “Карловска” ще запази паважната си настилка и ще остане пътно платно с паркоместа. Паветата няма да бъдат премахнати, но ще се преподредят.

Третото предложение гласи тротоарите на улицата да бъдат изравнение с пътната настилка, като това ще премахне възможността за паркиране. Реализацията на този план ще превърне улицата в зона със споделено използване между пешеходно и автомобилно движение.

Последният вариант се състои в това отсечки от улицата да бъдат превърнати в изцяло пешеходна зона. Идеята е улицата да изпълнява подобна функция като колоритния квартал “Капана”, като това ще даде възможност за изграждането на пространства за активен обществен живот – заведения, места за културни събития, др.

Бъдещата визия и функционалност на ул. “Карловска” предстоят да бъдат решени в близко бъдеще веднага след като бъде постигнат общ консенсус между гражданите на града.

Можете да се включите в анкетата и тук. Тя ще бъде активна до 1 май 2020 г. След това резултатите ще бъдат обобщени и оповестени.

5,025 total views, no views today