Начало Актуално ОП „Градини и паркове“ оформя дърветата в зоната на Водния проект

ОП „Градини и паркове“ оформя дърветата в зоната на Водния проект

gradini_sanitarni_deynosti_1 gradini_sanitarni_deynosti_3

Екипи на „Градини и паркове“ приоритетно оформят короните на дърветата по улиците, където Община Пловдив реализира големите инфраструктурни проекти.

Санитарни дейности се извършват в цялата зона на район „Северен“, която попада в обхвата на Водния проект. Преди това експертна комисия е дала конкретни предписания, въз основа на които е издадена заповед от кмета на район „Северен“.

Премахват се сухи и пречупени клони, като стремежът е чрез адекватна грижа да се удължи животът на дърветата. Напълно се отстраняват само дървета, засягащи прякото изпълнение на проекта, както и изцяло изсъхнали растения,  които застрашават да паднат върху преминаващи под тях хора.

Днес екипите работиха по ул. „Генерал Кутузов“. Продължават по ул. „Васил Левски“, която заради реконструкцията на ВиК мрежата по съседните улици поема част от трафика, а над нея също има надвиснали опасни клони.

Работници на общинското предприятие започнаха да оформят короните на дърветата и от северната страна на бул. „Христо Ботев“ – в отсечката от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“, където преди дни стартира подмяна на водопровода.

921 total views, 2 views today