Начало Актуално Пловдивският общински инспекторат с близо 3 хил. проверки за първото шестмесечие

Пловдивският общински инспекторат с близо 3 хил. проверки за първото шестмесечие

kapana

 04.08.2022

По сигнали на граждани за нарушаване на обществения ред и спокойствието на жителите са извършени проверки в квартал „Капана“ и район „Източен“

 

Близо 3 хил. са проверените за половин година обекти от Пловдивския общински инспекторат. Приходите към общинския бюджет от издадените за същия период нарушения възлизат на стойност над 100 хил. лв.

Само за месец юли т. г. по сигнал на граждани проверяващите, съвместно със служители на МВР и РЗИ, са съставили общо 15 констативни протокола и 6 акта за установени административни нарушения на обща стойност 10 700 лв. в квартал „Капана“. Проверките са свързани с нарушения на обществения ред и на Наредбата за преместваемите обекти на терени общинска собственост.

Само за два дни в края на юли съвместните проверки са извършвани и в район „Източен“, където са съставени 10 акта за установени административни нарушения на обща стойност 6250 лв. От инспектората поясняват, че проверките са извършени отново по сигнали на граждани, този път заради  провеждането на семейни тържества на нерагламентирани места и озвучаване до късните часове на деня, надвишаващо законоустановените норми.

631 total views, no views today