Начало Пловдив днес Пловдив е сред най-предпочитаните световни дестинации в класацията на CNN.

Пловдив е сред най-предпочитаните световни дестинации в класацията на CNN.

(CNN) — Независимо дали искате да се отпуснете на плаж в Карибите, да обходите най-известния каньон в света, да изследвате антични руини, да ядете ястия от световноизвестна кухня или да научите повече за исторически значими места тази година, CNN Travel ви предлага най-подходящото място за вас.
Пловдив, България
Пуснете видеото
Разходете се по улиците на втория по големина град в България, от римския амфитеатър до колоритните сгради.
Пловдив, вторият по големина град в България се готви да затвърди статуса си на водеща дестинация за европейски градски почивки като една от двете европейски столици на културата за 2019 г. (Другата е скалистият град Матера, Италия).
Известен с римските си руини, Пловдив също така е бил любимо място на гърци и османци. Разположението му на цивилизационния кръстопът между изток и запад означава, че тук можете да намерите смесица от културни влияния, които са ясно изразени на места като „Джумая джамия“, чиято възраст е ок. 600 години и „Чифте баня“, датирана от османската епоха – баня от 16-ти век, в която сега се помещават експонати на модерното изкуство.
През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживен фестивален център. През юни и юли фестивалът „Opera Open“ е в разгара си и посетителите могат да гледат представления в невероятния римски амфитеатър на града. През лятото и есента „Капана Фест“ предлага културни развлечения в хипстърския квартал „Капана“, който се превежда като „the Trap (англ. Капана)“. Разхождайки се из „Капана“, ще забележите занаятчийски магазини в съседство до нощни клубове и много места, където да се потопите в бохемската и спокойна атмосфера.
Не пропускайте: Римските руини – от „Стадиона“, построен по поръчка на император Адриан през II в. Н.е., до руините на „Римския форум“, който някога е бил административен център на Пловдив. Акцентът на римските останки е античният театър на града, който е реставриран в средата на 20-ти век и е идеалното място за гледане на изпълнения на живо.
Francesca Street
edition.cnn.com

9,154 total views, no views today