Начало Актуално Подготвят идеен проект за ново обръщало на градските автобуси в „Прослав“

Подготвят идеен проект за ново обръщало на градските автобуси в „Прослав“

sreshta_obrashtalo_1 sreshta_obrashtalo_3

ОП „Организация и контрол на транспорта“ се заема с подготвянето на  идеен проект за ново обръщало на градските автобуси в квартал „Прослав“, след което да възложи разработването на техническия проект. Това стана ясно на работна среща в район „Западен“ с участието на кмета Димитър Колев, директора на ОКТ инж. Пламен Вълков, експерти от районната администрация и общинското предприятие.

„Новото обръщало ще се изгражда по желание на гражданите. Сегашното, което е на ул. „Елин Пелин“ – автобусна спирка №1002, нарушава спокойствието на гражданите, тъй като обслужва 4 линии на градския транспорт – № 6, 15, 24, 222, и понякога там се струпват по 10 и повече автобуса“, припомни районният кмет.

Именно Димитър Колев предложи промяна на мястото. След одобрение от експертния съвет по безопасност на движението предложението бе прието и с решение на Общинския съвет. Предвижда се новото обръщало да е в края на ул. „Елена“ в посока към Златитрап. Там ще обръщат и автобусите по линии №17 и 66 след последната спирка №1025 на ул. „Христо Ясенов“, в близост да която също има жилищни сгради.

„Идеята ни е да осигурим място за около 10 автобуса и добри условия за шофьорите, като осигурим осветление, вода и канал. Няма да преместваме спирките“, каза директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

След като е готов, идейният проект ще бъде съгласуван с Областно пътно управление и с Община Пловдив.

2,673 total views, no views today