Начало Актуално Посолството на Украйна с грамоти за екипа на Община Пловдив в подкрепа на бежанците

Посолството на Украйна с грамоти за екипа на Община Пловдив в подкрепа на бежанците

3

22.11.2022

Грамоти с благодарност за подкрепата, грижата и солидарността към украинските граждани връчи посланикът на Република Украйна у нас Н.Пр. Виталий Москаленко на кмета Здравко Димитров и неговите заместници Стефан Стоянов, Георги Титюков, както и на директора на социалните дейности Веселина Ботева.

„Благодаря на Община Пловдив, че още от първия ден на войната, заедно с почетното консулство в Пловдив, оказва пълно съдействие при настаняването, изхранването и медицинската грижа за бежанците от Украйна“, каза по време на срещата с екипа на общината посланик Москаленко. Той подчерта заслуженото внимание към усилията на администрацията да въведе украинските деца в образователната система и да им помогне в изучаването на български език.

Беше припомнено и че създаването на временен център за настаняване на мястото на бившата Белодробна болница се дава като един от най-успешните примери за адекватна и навременна реакция в Европа. Почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев добави към добрите примери и двата дневни центъра, които общината разкри за децата на бежанците последните месеци и благодари на общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, които също съдействаха активно. Той също получи грамота с благодарност от украинското посолство.

3,043 total views, no views today