Начало Актуално С концерт на ВЛАДИГЕРОВИ квартет, „Камерна Сцена Пловдив“ открива най-новата културна локация в Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV в Стария град

С концерт на ВЛАДИГЕРОВИ квартет, „Камерна Сцена Пловдив“ открива най-новата културна локация в Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV в Стария град

1 плакат

За поредния концерта от платформата „Камерна Сцена Пловдив“, от Виена пристигат наследниците на великия Панчо Владигеров. Този път поводът на гостуването на двамата артисти е ознаменуван и с новина, която пловдивската културна общественост очаква, търси и приветства с особен трепет.

На 4 септември от 19.00 ч. ВЛАДИГЕРОВИ квартет заедно с техните специални гости на сцената, Вики Алмазиду и Петър Салчев ще открият най новата гореща културна локация в Стария град на Пловдив – CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV .

Инициативата е на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и Община Пловдив, като домакини на събитието и постоянната музейна експозиция на маестрото са Сдружение „Бизнеса за Пловдив“ в Къща Иван Черноземски. Основен фокус в експозицията на част от наследството  на Милчо Левиев е действащият роял, на който Маестрото е композирал в последните години от живота си.

С чувство на особена признателност към родния град на артиста, Вики Алмазиду предостави всички материали в експозицията, като пожела CULTURE HOTSPOT MILCHO LEVIEV в Къща Иван Черноземски да се превърне в най-новото културно пространство в Пловдив, каквато е  мисията и целта на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ – повече алтернативни културни точки в любимия град.

ВЛАДИГЕРОВИ квартет

Александър  Владигеров

Константин  Владигеров

Стоян Янкулов

Васил  Хаджигрудев

Гости:

Вики Алмазиду

Петър Салчев

Камерна сцена Пловдив

4 септември  19.00 ч.

КЪЩА ИВАН ЧЕРНОЗЕМСКИ – Стария Пловдив, ул. Цанко Лавренов № 5

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

4,690 total views, no views today