Начало Младежки дейности Великденско детско утро се проведе на центъра в Пловдив

Великденско детско утро се проведе на центъра в Пловдив

1И тази година Община Пловдив подготви богата програма за отбелязване на най-светлия християнски празник – Великден. Забавленията за пловдивчани и гостите на града започнаха в 10:30 часа с традиционното Великденско детско утро, което се проведе на изградената сцена на пл. „Стефан Стамболов“. Празничната програма включи конкурси за „Най-здраво“ и „Най-красиво яйце“, както и много забавни игри с участието на деца и техните родители. За децата имаше безплатна томбола за велосипед, а за родителите организаторите бяха осигурили луксозни козметични комплекти от „Роза Импекс“. Много изненади и предметни награди бяха раздадени и на останалите посетители на празника.

Точно в 12:00 часа г-н Петър Зехтински – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ даде официален старт на раздаването на най-дългия козунак, който за втора поредна година бе изработен от пловдивския хлебен завод „Ритърн”.

Празникът завърши с масова снимка на децата на Пловдив с яйца в ръка. В снимката се включиха и г-н Петър Зехтински, както и кметът на район Централен г-н Георги Титюков.

Веднага след забавленията по време на Великденското утро програмата продължи с Великденски концерт – спектакъл на талантливи участници от предаването „Ася в страната на талантите“.

В  програмата взеха участие – група “Компакт войсес”, младата талантлива изпълнителка Вяра Антонова, детска вокална група “Пеещите котенца”, известната млада поп певица Венета Цонева, вокални изпълнители от “Арт войс център”, балет “Електра” и др. В близост до сцената  бе разположено огромно великденско яйце, изработено от картон, на което всеки желаещ можеше да напише своето послание за празника.

Детско великденско утро се организира и проведе от дирекция „Спорт и младежки дейности“ и отдел „Култура“ към Община Пловдив, със съдействието на Национален алианс за работа с доброволци.

8,356 total views, no views today