Начало Актуално Вълнуващо пътешествие в Кралство Мароко очаква пловдивчани тази вечер в ДК „Борис Христов“

Вълнуващо пътешествие в Кралство Мароко очаква пловдивчани тази вечер в ДК „Борис Христов“

minko_h_BG_PLOVDIV_2

06.11.2023

Посолството на Кралство Мароко кани на представяне на фотоизложба, мароканска кухня, чай и дефиле на традиционни носии

 

Днес от 18:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ще състои събитие, посветено на традициите и културата на Кралство Мароко. Организатори са Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко. Сред гостите на откриването ще бъдат Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко и заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

Предстои едно вълнуващо, виртуално пътуване из северноафриканската държава, в което публиката ще може да се наслади на  изложбата  на известния пловдивски фотограф Минко Михайлов „Мароко – вдъхновение в цветове“, да опита от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – запазена и до днес вековна традиция, както и да се запознае с типичните марокански женски костюми – Кафтани.

Кадрите в експозицията са заснети в период от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна. В експозицията има включени непоказвани кадри пред пловдивската публика от последното му пътешествие през 2023.

Типичните марокански женски костюми са ръчно ушити приказни одежди, които мароканските жени носят само на специални поводи. Те ще бъдат представени от красивите момичета на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“ Пловдив.

Входът е свободен!

3,413 total views, no views today