Начало Пловдив днес В Деня на българския производител „Билла“ откри седмия си обект в Пловдив

В Деня на българския производител „Билла“ откри седмия си обект в Пловдив

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, управителят на  „Билла“ – България Бойко Сачански и инвеститорът на новия рител-парк, в който се намира обекта, Борис Калибацев прерязаха лентата на седмия магазин от веригата в Пловдив.  Той е разположен на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски“ и „Коматевско шосе“ и е 122-ят в страната.

Кметът на Пловдив Иван Тотев поздрави инвеститорите за избора на мястото, тъй като и по двете улици пътникопотокът е много голям. Само по „Коматевско шосе“ на ден преминават около 8000 автомобила. Стана ясно, че в този магазин вече са открити 30 нови работни места.

Министърът на земеделието Румен Порожанов заяви, че е важно да се запази качеството на храните, които се предлагат на българските потребители и да се утвърждават прекрасните вкусови качества на родните продукти. „През последните три години българските производители на месо произвеждат над 210 хил. тона годишно, като през тази година се очаква количеството да бъде по-голямо“, каза още министърът.

От своя страна управителят на „Билла“ – България, Бойко Сачански, посочи, че и двете кампании, на Министерството – „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“ и на търговската верига – „Българска ферма“,  стартират по едно и също време и могат да се определят като патриотични.  Кампания „Българска ферма“  ще предлага в магазините от търговската верига само прясно необработвано свинско месо, незамразено, единствено от български производители. Скоро ще се появят и пилешки пресни меса под същата марка.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, производители, много граждани. Първите клиенти имаха възможност да опитат от вкусните гурме специалитети на шеф Виктор Ангелов.

6,319 total views, no views today