Начало Пловдив днес В Община Пловдив посрещнаха участниците в 20-тия Международен фолклорен фестивал

В Община Пловдив посрещнаха участниците в 20-тия Международен фолклорен фестивал

Заместник-кметът на Пловдив инж. Димитър Кацарски посрещна в заседателната зала на общината представители на участниците в 20-тия Международен фолклорен фестивал. Той ги приветства с добре дошли в най-стария жив град в Европа и им благодари за колорита и настроението, което създават на гражданите.

Благодаря Ви, че споделихте с нас вашето фолклорно богатство, традиции и талант. Сигурен съм, че участието ви в този фестивал е мост за по-нататъшно сътрудничество между нашите градове и държави, заяви още инж. Кацарски.

От своя страна участниците в  20-тия Международен фолклорен фестивал благодариха на Община Пловдив за добрата организация на събитието и за гостоприемството. Традиционно двете страни си размениха символични подаръци, като домакините изненадаха гостите си с оригинален албум със снимки от първия ден на проявата и диск с над 200 фотоса.

Eдно от най-емблематичните събития в Културния календар на града започна в понеделник, 4-ти август и ще продължи до петък, 8-ми август. В това издание на фестивала участват колективи Гърция, Грузия, Китай, Корея, Латвия, Сърбия и България. Домакините на фестивала са  Ансамбъл Войводинци от село Войводиново, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас, и Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.

Жителите и гостите на Пловдив имат възможността да се докоснат до фолклорното богатство на участниците по време на дефилетата по главната улица, които  се провеждат всяка вечер от 17.30 часа. Те започват от Дом „Левски“ и завършват на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“.

През цялата седмица концертите на Античния театър започват от 20.00 часа, като гала концертът за закриването на фестивала ще бъде в петък. Входът е свободен.

5,313 total views, no views today