Начало Актуално Глобиха нарушител за изхвърляне на строителни отпадъци

Глобиха нарушител за изхвърляне на строителни отпадъци

04.01.2024

Мъж от град Куклен е заловен вчера, докато изхвърля строителни и битови отпадъци на улица „Напредък“, близо до сградата на сектор „Пътна полиция“, съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Костадин Костов.

Около 18 часа в сряда водач на микробус „Мерцедес“ е пристигнал и започнал да разтоварва чували със строителни отпадъци и кашони със стари домакински съдове на нерегламентирано сметище. Той е бил забелязан от екип на Инспектората, който извършвал рутинен обход на зоната.

„На нарушителя е съставен акт по наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив. Съгласно нея глобата за физически лица е между 300 и 1000 лева“, посочи Костадин Костов.

За да изпълнят високите изисквания на ръководството на Община Пловдив за поддържането на чистотата в града, служителите на Инспектората, както и на всички общински звена продължават всекидневните проверки.

От Общината приканват гражданите да не изхвърлят смет на нерегламентирани места,  да използват контейнерите и да събират смет разделно.

Сигнали за нарушения се приемат на горещата линия на Пловдивски общински инспекторат 032/6111, както и на зеления телефон на РИОСВ-Пловдив – 032/643245.

3,886 total views, no views today