Начало Пловдив днес Започна ремонтът на „тапата” булевард „Руски”

Започна ремонтът на „тапата” булевард „Руски”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на последния етап от реконструкцията на бул. „Руски” в участъка от „Шести септември” до моста на Герджика.

 Коригираме съществуващата сега „тапа”. Освен че създава голямо неудобство и опасност за движението, тя компрометира целия път – от три ленти платното изведнъж се свива в една, отбеляза инж. Тотев и увери, че след завършването на обекта „тапата” ще се превърне в градска магистрала.

 Реконструкцията на тази отсечка от булеварда започна преди поне два мандата с тегленето на 50-милионния заем и е сред най-дълго продължилите реконструкции в последните години. Екипът на кмета успя да изглади противоречията със собствениците на частните имоти, които получиха своите обезщетения, и заповедта за отчуждение влезе в сила.

 Проектът ще се изпълни като на ул. „Победа” – с две платна с по три ленти. Подменена ще бъде подземната инфраструктура. Неслучайно на старта на обекта присъства управителят на ВиК- Пловдив, Валентин Василев, тъй като за своя сметка дружеството ще изгради водопродни сградни отклонение. При всички предприети от началото на мандата пътни реконструкции работим в пълен синхрон с ВиК, за да се избегне разкопаването при евентуалното строителство на нови сгради, подчерта инж. Тотев.

 Асфалтовите пластове са дебелина от 22 до 28 см и са проектирани за тежко движение тип градска магистрала. Ще бъде   изградена разделителна ивица с предпазна ограда, тротоарите ще бъдат възстановени с широчина 3 м и скосявания за удобното предвижване на хора с увреждания и майки с детски колички, предвижда се осветление. Движението в участъка няма да бъде спирано. Стойността на реконструкцията е 398 хил. лв. с ДДС.

7,268 total views, no views today