Начало Актуално Ето кои са правилните стъпки за получаване на билети за градския транспорт

Ето кои са правилните стъпки за получаване на билети за градския транспорт

Втори ден продължава издаването на билети от апаратите във всички автобуси по всички линии на градския транспорт на Пловдив.

С три лесни стъпки пътниците в градския транспорт на Пловдив могат да закупят билети от апаратите в автобусите. Първо трябва да изберат какъв билет искат – за еднократно пътуване – 1 лев, за  две пътувания с прикачване – 1,50 лв. или за цял ден – 4 лева. След което да пуснат точната сума и да изчакат отпечатването на билета.

„Закупуването на билет може да стане и на автоматите на спирките, докато хората чакат да дойде автобуса и после само го представят на кондукторите“, уточни директорът на общинското предприятие „Организация и Контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. „Нека гражданите да бъдат настоятелни и да изискват хартиен билет от автоматите, а не тези, които кондукторите и шофьорите им дават от кочаните“, посочи той.

При констатирани нередности от различен характер или грубо отношение в автобусите гражданите могат да подават сигнали веднага на телефони: 032/622 550, 0899537682 или в колцентъра на Община Пловдив 0800 112 32, като проверки ще се правят незабавно.

Община Пловдив призовава пътниците да спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и да носят правилно задължителните маски, които да бъдат плътно поставени на носа и устата.

упътване

4,680 total views, no views today