Начало Актуално Заместник-кметът Пламен Райчев поиска ускоряване на работата при ремонта на „Брезовско шосе“

Заместник-кметът Пламен Райчев поиска ускоряване на работата при ремонта на „Брезовско шосе“

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев поиска от изпълнителите на ремонтните дейности на „Брезовско шосе“ ускоряване на работата, за да се намали изоставането от графика. Райчев проведе днес оперативка на мястото на ремонтните дейности, като в нея участваха проектанти, представители на фирмата-изпълнител, ръководителят на проекта от страна на Община Пловдив и надзорниците на проекта.

„Не съм доволен от темповете, с които се работи. Знам, че има обективни причини като археологията, която ще продължи да бави изпълнителите в даден участък. Разбирам, че излиза и много неотразена в кадастралните планове подземна комуникация, което също забавя строителите. Искам обаче оптимизиран линеен график, съобразен с тези реалности, за да се навакса изоставането на ремонтните дейности. Взето е решение за индексиране на финансирането от страна на Община Пловдив и фирмата може да е сигурна, че ще получи средствата, но работата трябва да се засили“, заяви след оперативката Райчев.

В най-скоро време строителните дейности ще започнат и на кръстовището на „Брезовско шосе“ с новия булевард „Северен“. Това ще стане веднага след изработването на временна организация на движението, съгласувана с КАТ Пловдив, която ще бъде приложена от ОП ОКТ.

„Кръстовището няма да бъде затворено напълно, ще затваряме само по едно платно и ще въведем двупосочно движение в другото, за да не затрудняваме допълнително трафика в този участък“, заяви ръководителят на проекта от страна на Община Пловдив инж. Румен Лемберов.
8 7 6 5 4 2 3 1

1,901 total views, no views today