Начало Пловдив днес Заместник-кметът Стефан Стоянов и от екипа на „Пловдив 2019“ се срещнаха с водещи словашки журналисти

Заместник-кметът Стефан Стоянов и от екипа на „Пловдив 2019“ се срещнаха с водещи словашки журналисти

st_stoyanov_jurnalisti_Bratislava

„Европейска столица на културата е най-големият проект за култура в Европа. Пловдив е първият български град, който е удостоен с титлата и го направи още по-видими за света“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на среща със словашки журналисти. Те са на пресобиколка в страната. След някои от курортите на Черноморието те пристигнаха специално в Пловдив, за да се запознаят по-подробно с проекта и града.

Освен за хилядолетната история на най-стария жив град в Европа – Пловдив Павел Новотни и Андрей Матишак се запознаха с развитието му през последните години и икономическия бум, който оказва влияние върху целия регион. Те задаваха въпроси, свързани най-вече с Европейска столица на културата и как титлата се отразява върху развитието на града.

По думите на Стефан Стоянов по-големият брой туристи всяка година оказва влияние върху бизнеса, като инвестицията в нови хотели, но и провокира културните оператори да вземат участие във възможностите, които предлага община Пловдив по отношение на разнообразието на културната програма.

Заместник-кметът подчерта значението на Пловдив като основен индустриален град в България, стотиците заводи, хилядите хора, заети в производството, промяната на визията на града, благодарение на инвестициите на общината в културната инфраструктура и огромният брой събития, които има в културния живот на града.

„Капана – творческият квартал на Пловдив, е изпълнен с хора, артисти и събития, а с италианския град Матера сътрудничим наистина добре,“ допълни в заключение заместник-кметът Стефан Стоянов.

На срещата присъстваха Виктор Янков и Радост Иванова от фондация „Пловдив 2019″.

4,960 total views, no views today