Начало Пловдив днес Започна Европейското по кану-каяк 2016. Кметът пожела успех на пловдивските олимпийци

Започна Европейското по кану-каяк 2016. Кметът пожела успех на пловдивските олимпийци

opening_ceremony7 opening_ceremony8

Със стилна церемония на емблематичната сцена на Античния театър в Пловдив бе открито Европейското първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години. Над 750 участници от 36 страни ще мерят сили от 14 до 17 юли 2016 г. на Гребния канал, като българските състезатели са 27, разпределени в 22 лодки.

В приветствието си кметът инж. Иван Тотев подчерта, че градът ни отдавна е известен като спортна столица на България и от него са тръгнали редица призьори на Олимпийски игри и шампиони на Европа и света.

„Гордеем се, че Пловдив дава възможност за реализиране на високи спортни успехи и тази година изпраща достойни свои състезатели на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Десетима наши спортисти спечелиха квоти за участие в Олимпиадата, която започва в началото на следващия месец в Бразилия. Използвам случая да ги поздравя и да им кажа: Гордеем се с Вас и Ви желаем нови успехи“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Официалният старт на първенството бе даден от президента на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс, в присъствието на заместник-министъра на младежта и спорта на Асен Марков, Евелина Петрова – изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк, близо 1000 акредитирани участници, официални гости и много пловдивчани.

Заместник-министър Асен Марков заяви, че следващата година в Пловдив ще бъде проведено Европейско първенство за мъже и жени, а през 2018-та ще домакинстваме Световното първенство за юноши, девойки и младежи.

 „Пловдив ще продължава да дава големи имена на кану-каяка. Дано това европейско първенство се превърне в необходимия им тласък към върховете“, подчерта изпълнителният директор на Българската федерация Евелина Петрова.

По време на откриващата церемония на Античния театър българският флаг бе носен от най-голямата ни надежда за титла – пловдивчанинът Ангел Кодинов, който има и олимпийска квота. Пловдивски клубове по аеробика и художествена гимнастика, танцьори, музиканти и изпълнители от АМТИИ заслужиха бурните аплодисменти на многобройната публика.

6,236 total views, no views today