Начало Пловдив днес Инж.Александър Държиков – гост на откриването на новата учебна година в СУ „Свети Паисий Хилендарски“

Инж.Александър Държиков – гост на откриването на новата учебна година в СУ „Свети Паисий Хилендарски“

unnamed-22-360x240

Заместник- кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков бе гост на откриването на новата учебна година в СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Той поздрави от свое име и от името на Община Пловдив ръководството, преподавателите, възпитаниците на училището и техните родители по повод празника. „Всяка година, този ден се превръща в празник, посветен на тържеството на духа и знанието. Той винаги е бил специален за всички – за първокласниците, които за първи път пристъпват прага на училището, за по-големите ученици, за учителите и родителите. На Вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. И вярваме, че чрез Вашата любов, професионализъм и всеотдайност ще дадете на бъдещото поколение криле, увереност и сила, с които да вървят напред. Желая Ви здраве и успехи в тази толкова отговорна мисия!“ каза в обръщението си към преподавателите заместник-кметът.

На учениците пожела да запазят стремежа на българина към духовност, култура, наука и просвещение. Да подадат с вяра и доверие ръка на своите преподаватели, да бъдат смели и да мечтаят. В специалното си послание, отправено към първокласниците, инж. Държиков им пожела много здраве и големи успехи по пътя на знанието, да учат и растат отлични ученици, да бъдат здрави и неуморни, любознателни и да се забавляват. „Гордейте се с историята на предците си и обичайте България. На добър час!“ пожела още заместник-кметът на най-важните и усмихнати участници в днешния празничен ден, първокласниците.

Милена Златанова -главен инспектор в отдел „Образование“ на община Пловдив прочете поздравителен адрес от името на инж. Иван Тотев, Кмет на Пловдив, изпратен до всички училища, намиращи се на територията на града.

1316065094

6,052 total views, no views today