Начало Актуално Кметът Здравко Димитров получи златен медал от волейболния тим на „Марица“ Пловдив

Кметът Здравко Димитров получи златен медал от волейболния тим на „Марица“ Пловдив

ВК Марица (2) ВК Марица (4)

30.03.2022

Дни след като спечелиха за осми пореден път титлата в женското волейболно първенство, волейболистките на „Марица“ бяха приети от кмета Здравко Димитров в Заседателната зала на Общината.

„Благодаря ви за това, което правите за нашия град и за спортната му слава. Постижението ви е уникално. Знам, че материалната база е много важна за спортистите – аз самият като състезател съм губил, защото не сме играли в нашата баскетболна зала. Затова в най-скоро време пускаме обществената поръчка за строителство на двете зали – за волейбол и баскетбол в район „Западен“ и до есента на следващата година ще получите това, което заслужавате“, заяви пред отбора кметът Димитров. Той пожела на състезателките да са здрави и догодина отново да гостуват в Община Пловдив с нови спечелени отличия.

Мениджърът на клуба Борис Халачев връчи от името на „Марица“ златен медал на Здравко Димитров, като му благодари за съдействието през годината. Същото отличие бе връчено от члена на УС Светослав Славчев и на заместник-кмета по спорт Георги Титюков.

След церемонията отборът на „Марица“, треньорското ръководство, кметът и неговия заместник направиха и традиционната снимка с трофеите пред сградата на Община Пловдив.

1,720 total views, no views today