Начало Актуално Кметът на Пловдив прие посланика на Чешката република

Кметът на Пловдив прие посланика на Чешката република

poslanik_4ehia (1) poslanik_4ehia (2)

11.03.2024

Задълбочаване на отношенията между Пловдив и Чешката република в сферите на културата, образованието, високите технологии и икономиката обсъдиха кметът на Пловдив Костадин Димитров и извънредният и пълномощен посланик на Чешката република Н. Пр. Мирослав Томан.

„Пловдив, който бе културна столица на Европа през 2019 г., е известен с богатия си културен календар. Заради уникалното съчетание от исторически забележителности, колоритна архитектура и съвременна инфраструктура, градът ни е сред най-предпочитаните от туристите в цял свят“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Н. Пр. Мирослав Томан Н. Пр. изрази надежда Пловдив и Чешката република да задълбочат сътрудничеството си при осъществяването на проекти в областта на културата и високите технологии, както и в сферата на образованието.

Кметът Костадин Димитров изтъкна, че Пловдив е университетски център и е едно от най-добрите места за висше образование в България.

На срещата присъстваха и заместник-посланикът на Чешката република Петр Вавра и почетният консул на Чешката република в Пловдив доц. д-р Иван Соколов.

 

2,529 total views, no views today