Начало Актуално Кметът на „Централен“ Георги Стаменов инспектира градините преди отварянето им на 26 май

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов инспектира градините преди отварянето им на 26 май

Трескава подготовка кипи във всички детски градини в „Централен“ преди отварянето им във вторник. В това се увери кметът на района Георги Стаменов, който днес следобед инспектира ДГ „Зора“ и ДГ „Малкият принц“, за да види как протича подготвителния процес.

Служителите в градините, начело с директорките, щателно дезинфекцират и почистват всички мебели, играчки, подови настилки, плотове, первази, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори, повърхности и предмети, с които децата ще имат досег в занималните и в дворовете.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването от вчера всички детски заведения отварят врати след като близо два месеца и половина не приемаха деца.

Градините и яслите ще работят при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда. Първият ден ще се измерва температурата на всяко дете с термометър. Родителите ще подписват декларация, в която заявяват, че детето е в добро здравословно състояние, пращат го доброволно на детска градина или ясла и са запознати с мерките за безопасност.

Посещението в забавачките не е задължително, нито обвързано със семейните и социалните помощи. Всички медицински сестри от здравните кабинети на училищата, които в момента не работят, са разпределени в детските градини и ясли, за да оказват помощ при посрещането на децата.

3,739 total views, no views today