Начало Събития КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО

31_01_18
На 31 януари, от 19 часа започват прожекциите от поредицата КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО. Като за старт на една цяла година Късо кино в Club Fargo ( Дом на техниката на ул. Гладстон №1) са избрали нещо силно: първия и последния филм на режисьора Andrey Ilievski Volkashin.

Прожекциите отново са с вход свободен.

KINDERSURPRISE

България, 2010, 27’

Режисьор: Андрей И. Волкашин

Сценарист: Андрей И. Волкашин

Оператор: Кирил Проданов

Монтаж: Зорница Блянгова

Продуцент: Андрей И. Волкашин

участват: Гергана Плетньова, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Валентин Ганев, Илиана Китанова

Рос и Роксана са жертви на домашно насилие. Когато най-после решават да избягат от къщи, животът им се превръща в сюрреалистично пътуване с дявола.

КОЛИТБА/ KOLIVA

Македония-България, 2017, 24 мин.

Сценарист и режисьор: Андрей И. Волкашин

Oператор: Кирил Проданов

Участват: Йоана Поповска, Лабина Митевска, Симеон Дамевски

Филмът разказва за Дана, потънала в ежедневието си домакиня, която живее със своята майка, съпруг и три деца в затънтено македонско село. В деня, в който колят свинята в средата на зимата, вместо обичайният касапин, при тях идва Марко, нейната голяма любов от миналото.

Андрей Илиевски Волкашин е роден 1985г. в Република Македония. На 18 години завършва пъвият си роман, издаден през 2005 г. в Македония. Същата година той живее и учи в Прага, Чехия, а през 2006г. се мести в България, за да следва Филмова и ТВ режисура в НАТФИЗ. Неговите филми “Нищо Във Въздуха” и “Киндер Сюрприз” са включени в официалната селекция на София Филм Фест, а “Киндер Сюрприз” е отличен с награда на публиката в рамките на същия фестивал. Негови филми са включвани в селекцията на международни фестивали във Франция, Белгия, Полша, Русия, Китай и Мароко. От 2010 година работи в Национална Телевизия “Алма матер” като сценарист и режисьор над 30 епизода на документалната поредица за изкуство и култура “Ателие”, която се излъчва в ефира на БНТ1 и БНТ2. През 2012 г. заедно с двама свои колеги Андрей създава продуцентска фирма “Артерия Филмс”, чийто първи проект е “Шшшт.. Попей ми!”, селектиран на фестивалите Skopje International Film Festival и Asterfest, Vilnius International Film Festival, Balkan Film and Food Festival. В момента работи върху два сценария, подкрепени от Македонския Филмов Център за развитие. Последният му филм е късометражният филм „Колитба“ македоно-българска копродукция.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града. Всички прожекции са с вход свободен!

8,496 total views, no views today