Начало Актуално „Любов и вино в театъра“ – театър, концерт и хубаво вино за Деня на влюбените в Дома на културата

„Любов и вино в театъра“ – театър, концерт и хубаво вино за Деня на влюбените в Дома на културата

плакат (1)

09.01.2024

 

Всяка година на 14 февруари – празника на Свети Валентин, влюбените изразяват чувствата си един към друг, като си подаряват поздравителни картички, бонбони, сърчица, цветя. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания – т. нар. „валентинки“. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образа на крилатия Купидон. На същата дата 14 февруари, в нашия народен календар честваме Трифон Зарезан или Ден на лозаря, който е празник на виното.

В духа на любовта и виното, Община Пловдив, „МаскАрт“ и „Арт Билет“ продължават своята традиция да организират една много специална вечер, посветена на двата празника на 14-ти февруари. „Любов и вино в театъра“ е името на гала вечерта, която ще се състои на 14.02.2024 от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Програмата включва две отделни събития с един билет:

От 19 часа  започва „За любовта“ – театрален спектакъл с участието на Цветана Манева, Лилия Маравиля, Тодор Дърлянов, Петър Антонов, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Боряна Братоева и Петър Дочев, по драматургичните тестове на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, сценографията е дело на Елис Вели, а музиката е на Милен Кукошаров.

„За любовта“ е уникално театрално-музикално преживяване, което събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор. Всяко представление е абсолютно уникално, вълнуващо и непознато. И всеки път е като „за първи път“. Спектакълът е по драматургични произведения на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в България, в съчетание с музиката на маестро Милен Кукошаров.

„Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното!“, казва Яна Борисова.

От 21 часа във фоайето пред залата, група „Меломания“ ще ни пренесе в света на романтиката и любовта с едни от най-любовните и вечни български поп хитове. Концертът ще е придружен от празничен коктейл, с чаша вино за всички, който ще изберат да отпразнуват вечерта си с нас.

 

Билети се продават на билетна каса „МаскАрт“, онлайн в мрежата на Eventim.bg и Grabo.bg Телефон за резервации: 0895619181

3,791 total views, no views today