Начало Актуално Международен екип започва снимки на египетския филмов сериал „The returnees” в Пловдив

Международен екип започва снимки на египетския филмов сериал „The returnees” в Пловдив

Амир Карара 1

15.03.2022

„Адвенчър филмс“ в съдействие с „Дебют филм“ Министерство на културата започнаха подготовката за снимки на египетския филмов сериал с работно заглавие „The returnees”. Епизодите от поредицата ще бъдат заснети в Египет, Йордания и България. Жанрът на сериала е „криминална драма“, а сценарият проследява дейността на международно звено за борба с организираната престъпност, потапяйки зрителя в един остросюжетен разказ за истинската цена на свободата.

За част от епизодите, снимките ще бъдат направени в централната част на Пловдив  – в района на Цар Симеоновата градина, по ул „Гладстон“, района до Община Пловдив, около Римски стадион, по пешеходната част на Главната улица,  в Капана, и разбира се в Стария град – около Античния театър, Небет тепе и Хисар Капия и други красиви места. Снимките ще са 5 дни. Започват на 17-ти март.

Община Пловдив, в лицето на Пламен Панов – зам.-кмет по култура, археология и туризъм, Йордан Ставрев – зам.- кмет по обществен ред и Елена Кантарева – Дечева – директор на ОИ „Старинен Пловдив“ ще окажат пълна подкрепа и съдействие на екипа по отношение на логистиката на местата и осигуряване на реда и движението. Снимките ще се случат, без да се пречи на нормалния трафик и движение на хората, а движението ще бъде спирано в избраните райони в рамките до 5 минути.

„Със сигурност, освен отлична реклама на града, процесът на заснемане на „The returnees” ще бъде интересен и любопитен за пловдивчани. Българският екип има богат опит.  През годините е работил по продукции с екипи на Discovoryq Travel Channel,  BBC, Ay Yapim, Hallmark, Canal D, Amedia и аз вярвам, че сериалът ще бъде много успешен“, убеден е заместник-кметът Пламен Панов.

„Работата по този сериал, освен участие в един мащабен международен проект, предизвиква гордост, тъй като Пловдив бе предпочетен от египетския екип пред Букурещ и Белград. До голяма степен това се дължи и на възможностите, които градът осигурява за подобна снимачна дейност“, разказа продуцентът Тодор Николов.

За част от снимките в Пловдив пристига известният египетски актьор и телевизионен водещ Амир Карара, който е една от звездите на египетската сцена.  Бивш национал на страната по волейбол. Снимал се в екшъни и драматични филми и сериали. Звездата му изгрява след участието му в програмата Star Maker през 2002 г. Режисьор на сериала е Ахмеo Надер Джелал – също известен артист в родината си. Сценарият е на Бахер Дауидар.

 

Снимки: фейсбук страница на Амир Карара

1,807 total views, no views today