Начало Актуално Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България

Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България

ЗАПАЗЕН ЗНАК

13.02.2024 

Първото издание на конкурса е предназначено за български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години и ще се проведе от 6 до 11 юли 2024 г. в Пловдив.

 

Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и Община Пловдив, със съдействието на НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив имат удоволствието да представят на вниманието на младите пианисти един различен конкурс, така, както неговият патрон Милчо Левиев бе нестандартен музикант – пианист, композитор, аранжор и човек.

За Милчо Левиев музиката бе едно цяло и в творчеството си той се стремеше винаги да обединява нейните различни видове – класика, джаз и фолклор от различни страни. Маестрото бе от първите и водещите творци в Европа от средата на миналия век, дръзнали да направят тази симбиоза.

Богатото наследство, което той ни остави като философия и авторско творчество и неговият самобитен усет и дълбоко разбиране на музикалната материя ни вдъхнови и накара да създадем настоящия музикален форум като своеобразна среща на две поколения музиканти – майсторите и младите таланти – утрешните майстори.

Първото издание на конкурса е предназначено за български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години и ще се проведе от 6 до 11 юли 2024 г. в Пловдив, като в същия период форумът предвижда провеждането на майсторски класове и заключителен концерт на лауреатите на конкурса.

Журито на първото издание на конкурса е в състав: председател – проф. Людмил Ангелов, членове – Константин Добройков, Антони Дончев, д-р Георги Текев, Вики Алмазиду.

Документите за участие в конкурса се изпращат в електронен формат на e-mail:

milcholevievpianocompetition@gmail.com до 01.06.2024 г. включително.

Повече информация (регламент за участие, нотен материал и заявление) може да откриете тукhttps://bit.ly/milcholevievpianocompetition

 

3,113 total views, no views today