Начало Актуално Николай Бухалов се включи в празника на спортно училище „Васил Левски“

Николай Бухалов се включи в празника на спортно училище „Васил Левски“

DSC_4689 DSC_4693

DSC_4707 DSC_4712

 

16.02.2024

С викторина, посветена на олимпийските игри, отбелязва своята 75-годишнина спортно училище „Васил Левски“. В събитието се включи и зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, който беше член на журито.

„Спортното училище в годините е доказало, че е институция, в която се създават шампиони. Избрали сте правилното място. Вярвайте в своите треньори и преподаватели, за да сбъднете мечтите си.“ С тези думи Николай Бухалов се обърна към възпитаниците на училището и им пожела бъдещи успехи.

Директорът Ружка Генова подчерта, че олимпийските ценности са неизменно свързани с идеите и делата на патрона на училището – Васил Левски.

„Олимпийските игри съдържат посланията за мирен свят, хармонично развитие на личността и непрекъснато развитие и усъвършенстване. Нека помним и пазим тези ценности“, заяви Ружка Генова.

Участие в Олимпийския ден взеха ученици от 10, 11 и 12 клас, които се надпреварваха да отговарят на въпроси свързани със славната спортна история на България. Празника уважиха още началникът на отдел „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив Иван Запрянов, ръководителят на фолклорен ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, олимпийски медалисти и др.

Тържествата продължават и в понеделник, когато спортно училище „Васил Левски“  отбелязва своя патронен празник.

 

2,336 total views, no views today