Начало Актуално Общината подпомага млади пловдивски дарования

Общината подпомага млади пловдивски дарования

В Община Пловдив се проведе първото за годината заседание на Комисията за разглеждане на исканията за подпомагане на млади пловдивски дарования с председател заместник-кметът по култура,  образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики Стефан Стоянов. С еднократно финансово подпомагане ще бъдат поощрени ученици от пловдивските училища, класирани на призови места в  престижни национални, международни и регионални конкурси, фестивали,олимпиади и състезания в областта на науката, изкуството и спорта.

Комисията заседава на всяко тримесечие. Общата сума за подпомагане за 2013 г., заложена в бюджета на Община Пловдив е 25 000 лева, като бюджетът за миналата година беше 20 000 лв.

Междувременно в общината продължават да се приемат и искания за стимулиране чрез предоставяне на стипендия за 12 месеца по приетата национална Програма за мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2013 година. Всеки родител може да подаде заявление за детето си в отдел Образование на ул. Цариброд 1. тел. 032/ 63 53 57 или на [email protected]

 За Повече информация:

http://www.plovdiv.bg/item/education/

7,281 total views, no views today