Начало Пловдив днес Общината спечели проект за над милион евро за Младежки център

Общината спечели проект за над милион евро за Младежки център

Финансиране в размер на 1,030 млн. евро на проект за изграждането на Младежки център в парк „Отдих и култура” спечели Община Пловдив по програмата „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Помощта е 100 процента безвъзмездна. Проектът беше сложен – сред многобройните кандидати само четири български общини можеха да спечелят, така че това е успех за Пловдив, коментира кметът инж. Иван Тотев.

3-етажната сграда с по 500 квадратни метра на етаж предстои да се изгради до игрище № 10 на Гребната база, откриването й се предвижда до края на следващата 2014 година, анонсира заместник-кметът Георги Титюков. В Центъра ще има библиотека, компютърна зала, 4 семинарни зали и обслужващи помещения, сред които кухня, съблекални и бани. Всички младежи от Пловдив и областта тук могат да намерят подкрепа поне в 5 направления -  личностно израстване и саморазвитие, социална насоченост, работа с младежи в риск, организиране на младежки дейности и събития, работа с хора от малцинствата, допълни Титюков.

На следващ етап общината предвижда изграждането на няколко спортни игрища около Центъра, а междувременно ще кандидатства за сертификат за качество на Съвета на Европа, като след евентуалното му получаване ще могат да се правят младежки обмени на международно ниво.

5,474 total views, no views today