Начало Актуално Община Пловдив беше домакин на учредително събрание на сдружение на общинските приюти за безстопанствени животни

Община Пловдив беше домакин на учредително събрание на сдружение на общинските приюти за безстопанствени животни

viber_изображение_2022-11-04_13-12-49-187

Община Пловдив беше домакин на учредително събрание на сдружение на общинските приюти за безстопанствени животни. Участие в него взеха зам.-кметът Анести Тимчев, директорът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев, както и представители на девет общини, членове на сдружението. Сред тях са Пловдив, Габрово, Ямбол, Стара Загора, Дупница, Перник, Павликени, Севлиево и Добрич.

Седалището на  сдружението с нестопанска цел ще бъде в Пловдив, а за председател на управителния съвет беше избран главният секретар на Община Перник Мартин Жлябинков.

Учредяването на сдружението има за цел разработване на общи политики, стратегии и практики в областта на защитата на безстопанствените животни и овладяването на тяхната популация.

Сред задълженията на членовете в сдружението са да защитават общите интереси на общинските приюти пред държавата, местните органи, институции и обществеността, да дават консултантски и експертни становища, както и да разработват предложения за промяна и усъвършенстване на законовата уредба, касаеща безстопанствените животни.

С решение на съответния общински съвет в сдружението може да участва всяка община, която има регистриран и функциониращ приют за безстопанствени животни на територията на страната.

viber_изображение_2022-11-04_14-02-56-923 viber_изображение_2022-11-04_14-02-57-608

3,027 total views, no views today