Начало Пловдив днес Община Пловдив и фондация „Заедно в час“ с меморандум за сътрудничество и партньорство

Община Пловдив и фондация „Заедно в час“ с меморандум за сътрудничество и партньорство

memorandumОбщина Пловдив и фондация „Заедно в час“ обединяват своите усилия в областта на образованието. Меморандум за сътрудничество и партньорство бе подписан с цел съвместна работа на двете страни в посока взаимодействие, координация и обмен на информация за предоставяне на равен достъп до качествено образование за всяко дете.

„Един от основните приоритети на Община Пловдив в последните години е да развива и подпомага системата на образованието в града и да създава програми за по-добро обучение на нашите деца.“ – отбеляза зам.- кмета Стефан Стоянов. „През последните две години имахме възможност да работим с фондация „Заедно в час“ и да подпомагаме тяхната дейност в града. Стигнахме до изготвянето на един общ меморандум, за да фокусираме усилията си в общи проекти, които да развиваме следващите няколко години. Основната ни задача е до края на годината да селектираме пет пловдивски училища, които да подобрят своите резултати. Разработваме и програма за иновативни основни и средни училища.“ – допълни г-н Стоянов.

Двете страни ще работят съвместно за стимулиране създаването и приложението на иновативни практики за развитие на образованието, за повишаване на професионалните стандарти в сектора, за привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия, за кариерното ориентиране на учениците и осигуряване на връзка между бизнеса и образователните структури.

Предстоящото сътрудничество ще се осъществява чрез съвместни инициативи, обмен на информация, знания, опит, идеи и добри практики.

„Заедно в час“ оперира вече пета година в България. На този етап  близо 200 участника са преминали през програмата. През 2015г. общо 100 учителя са започнали работа чрез  фондацията, разпределени в над 50 училища в страната. Общо 25% от програмата е концентрирана в Пловдив и региона. Целта на фондацията е да удвои броя на участниците в програмата през идната учебна година.

Като част от международната мрежа Teach For All „Заедно в час“ работи в партньорство с над 35 организации на 5 континента за разширяване на образователните възможности за всички ученици по цял свят.

7,310 total views, no views today