Начало Актуално Община Пловдив обновява пешеходни пътеки на възлови булеварди

Община Пловдив обновява пешеходни пътеки на възлови булеварди

пешеходни пътеки (3) пешеходни пътеки (4)

06.01.2022

Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди – „Копривщица“ и „Свобода“. Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и допълнително осветление за по-добра видимост от страна на шофьорите и по-безопасното пресичане на пешеходците.

„Тъй като настилката е паваж, е поставен студен пластик, който е по-издръжлив, особено на местата с по-интензивно движение на автомобили“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Припомняме, че в края на миналата година група граждани отправиха редица искания към Община Пловдив, чиято реализация вече е факт.

Заместник-кметът допълни, че всяко едно предложение на граждани, свързано с подобряване на пътната инфраструктура, се разглежда приоритетно.

По думите на Тодор Чонов изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на годината поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, в съответствие с Генералния план за организация на движението. Това вече е направено в районите „Централен“, „Северен“ и „Източен“, предстои в „Западен“ и „Южен“.

2,884 total views, no views today