Начало Пловдив днес Общината спечели проект за безплатна обществена трапезария за 80 човека

Общината спечели проект за безплатна обществена трапезария за 80 човека

Заместник-кметът по социална политика Георги Титюков подписа договор с Фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика, който ще финансира  проектно предложение на Община Пловдив за разкриване на безплатна обществена трапезария в периода 15.07.2013 – 31.12.2013 г. по реда на чл.27, т.3 от Закона за социално подпомагане. Проектът е на стойност 23 600 лева.

Трапезария с капацитет от 80 лица, като храната ще се приготвя от Домашен социален патронаж – Пловдив и ще се раздава на място на ул. „Звезда“ 16А в район „Западен“ от 12 до 14 ч.

От услугата ще се ползват лица в неравностойно социално положение:

- Самотни лица без доходи и близки, които да се грижат за тях;

            – Самотно живеещи лица и семейства без доходи или с единствен доход от пенсии;

            – Скитащи и бездомни лица;

            – Лица и семейства, които получават месечни помощи по реда на чл.9 от Правилника за прилагате на Закона за социално подпомагане;

            – Младежи, напуснали ДДЛРГ и/или резидентен тип социални услуги ;

            – Лица с увреждания  и семейства на лица с увреждания с единствен доход от пенсии.

            Комисия назначена от кмета на града инж. Иван Тотев ще разгледа заявленията и ще класира кандидатите в зависимост от доходното и здравословното им състояние.

Не се допускат лица, които ползват подобни социални услуги или социални услуги на територията на град Пловдив, които включват хранене. Прилагат се документи, доказващи доход, регистрация в Дирекция „Бюро по труда“ за безработни лица и удостоверение за настоящ адрес, ако документите се подават по настоящ адрес.

Заявления по образец ще се приемат в сградата на Домашен социален патронаж – Пловдив на ул. „Звезда“ 16А  от 02.07.2013г. – 09.07.2013 г.  от 11 до 17 часа. За повече информация се обръщайте на тел. 032 /643 032.

6,705 total views, no views today