Начало Актуално Община, строители, Пътна полиция търсят решение за облекчаване на трафика по време на изграждането на Южния обходен колектор

Община, строители, Пътна полиция търсят решение за облекчаване на трафика по време на изграждането на Южния обходен колектор

kolektor-2

18.11.2022

Местната власт, строители и Пътна полиция продължават да търсят решения, които да облекчат трафика в южната част на града след старта на Южния обходен колектор. На проведената днес среща, в която участваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметовете по строителство и транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов, представители на фирмата изпълнител, както и Георги Димкин от Пътна полиция, се взе решение участъкът от бул. „Александър Стамболийски“ между улица Индустриална и Кукленско шосе да се затвори за работи едва след като се отвори за движение ул. „Даме Груев“.

„Улицата ще е готова и ще я отворим преди празниците“, увери изпълнителят Бончо Бонев.

Паралелно тече организация за следващия етап от проекта – отново по „Александър Стамболийски“ между затвора и „Димитър Талев“.

„Ще спазим препоръката на проектантите по временната организация транзитният тежкотоварен трафик да се изведе от града, като ще се използват за обходи Коматевско, Кукленско шосе и Околовръстното“, единодушни бяха кметът Димитров и заместниците му Райчев и Чонов.

Очаква се въпросният участък да бъде затворен през идната седмица, а в момента се прави временната организация на движение.

Изграждането на Южния  обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК проект „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”.

2,896 total views, no views today