Начало Пловдив днес Обявяват търг за бившата дискотека в Дома на културата „Борис Христов“

Обявяват търг за бившата дискотека в Дома на културата „Борис Христов“

dom_kultura_exterior

На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за отдаване под наем с явен търг на последната свободна площ в Дома на културата „Борис Христов“ – бившата дискотека, с първоначална цена от 1600 лева без ДДС на месец.

За останалите помещения в Дома на културата вече има договори, а прогнозите са, че тази година приходите ще достигнат 250 000 лева. Цифрите сочат, че през миналата година издръжката на сградата е възлизала на близо 400 000 лева, като 30 % от тях са били за електроенергия. В момента обаче се сключват договори за излизане на институцията на свободния пазар на електроенергия и очакванията са разходите по това перо да намалеят.

Проектът Дом на културата „Борис Христов“ за Община Пловдив е успешен проект, заяви кметът инж. Иван Тотев. В подкрепа на думите си той посочи, че в сградата с 12 хиляди квадратни метра разгърната застроена площ, постоянно се провеждат събития, а площите са заети. Очакванията са през 2017-та година Домът на културата да бъде с нулева субсидия от общинския бюджет и да мине на самоиздръжка.

7,869 total views, no views today