Начало Актуално ОЕ „Шалом“ Пловдив домакинства концерт, посветен на 80 години от спасяването на българските евреи

ОЕ „Шалом“ Пловдив домакинства концерт, посветен на 80 години от спасяването на българските евреи

Plakat Bulgarien1

29.08.2023

На 30 август 2023г. , сряда, от 18.30 ч., Организацията на евреите  „Шалом“ Пловдив ще посрещне скъпи гости. В залата на организацията на ул. „Хр. Г.Данов“ № 20 желаещите пловдивчани и гости на града ще имат възможност да чуят изпълненията на смесен хор от Германия и Израел.

Входът е свободен!  

Изявата се реализира по проект „Една Бяла светлина“, посветен на Холокоста и честването на 80 години от спасяването на българските евреи. Проектът включва разкази на хора, преживели тежките дни на Холокоста , мисли на хора на изкуството, интервюта с политически личности, както и концерти по цял свят. С този проект изпълнителите и участници в концерта в Пловдив искат да изразят  своята благодарност, признателност и уважение към България за акта по спасяването на 48 000 евреи от лагерите на смъртта.

Екипът на проекта включва:  Исаак Тавиор –   диригент  „Ashirachor” – Израел,  Барбара Байер – диригент „Zamirchor” – Германия,  Станимира Манолова – диригент Cappella Anima – България,  Неди Джон Крос- режисьор и продуцент и  Мая Тошева- продуцент.

ОЕ „Шалом“ Пловдив кани желаещите да присъстват утре на концерта, за да се насладят заедно на великолепните хорови изпълнения. Същият концерт може да бъде посетен и на 3 септември в зала „България“ в София, началото е в 19.00 часа, входът отново е свободен!

 

Линкове,  информиращи за проекта:

 

https://www.youtube.com/watch?v=fBBfEgAvgNk

https://www.youtube.com/watch?v=F9a-o_y60wo

https://www.youtube.com/watch?v=NHj4WT2G08A

2,581 total views, no views today