Начало Актуално Пловдив и руският град Екатеринбург подобряват взаимоотношенията си

Пловдив и руският град Екатеринбург подобряват взаимоотношенията си

06.10.2021

1 (1) 1 (2)

 

Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, съветник и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. На разговорите присъства и почетният консул в България – Георги Гергов.

„През последните няколко години значително се подобриха връзките между Пловдив и Санкт Петербург в различни области. Това предстои да направим и с град Екатеринбург“, заяви Здравко Димитров.

Задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на културата, образованието, науката и икономиката бяха сериозно обсъдени, като се набелязаха и конкретни стъпки – обмен на студенти от висшите училища на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в различни изложения.

„Подобряването на връзките между градовете е важно за контактите между хората, което пък осигурява по-ефективната работа между регионите“, посочи Константин Артюшин.

Възможностите за провеждане на събития в така наречените „Дни на Свердловска област“ в България и по-конкретно в Пловдив също бяха обект на днешните разговори.

„По отношение на културата Пловдив има голям потенциал за международно сътрудничество“, сподели Здравко Димитров, като подчерта значението на богатия с прояви културен календар за града и възможностите за ползотворно партньорство в тази сфера.

2,212 total views, no views today