Начало Актуално Пловдив продължава и през 2024 г. да затвърждава титлата си „фестивална столица на България“

Пловдив продължава и през 2024 г. да затвърждава титлата си „фестивална столица на България“

1 (1) 2

14.12.2023

Обещахме, че HILLS OF ROCK през 2024 ще се завърне с пълна сила,  ще бъде още по-мащабен и ще докаже онази огромна добавена стойност, която носи на Пловдив и на туристическия продукт на града!“. С тези думи заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов даде началото на пресконференцията, провела се днес в Заседателната зала на община Пловдив, по повод предстоящото издание на рок фестивала през 2024.

Най-мащабният български фестивал за рок и метъл музика HILLS OF ROCK се завръща с гръм и трясък през 2024 г., а хедлайнерът, който ще запали сцената в първия фестивален ден е иконичната група КoЯn. След прекъсването през 2023 г., фестивалът се завръща на Гребна база, Пловдив и е готов да предостави всичко, за което феновете мечтаят – смазващо сценично присъствие от световни артисти, бясна енергия пред и на сцената, фен преживяване без аналог. Датите за фестивала догодина вече са ясни – от 25 до 27 юли 2024, Пловдив ще посрещне каймака на рок и метъл общността oт фенове и артисти за три незабравими дни с емблемата HILLS OF ROCK. Билетите са в продажба от днес на ticketstation.bg и са на цени от 99 лв. за еднодневен билет до 180 лв. за тридневен достъп до фестивала.

Заместник-кметът отбеляза още, че днес в комисиите на ОбС се гледа Културния календар на града за 2024 г., а на 19 декември ще бъде в дневния ред на редовната сесия на Общински съвет – Пловдив.

Щастлив съм да отбележа, че в него е заложено увеличение, както е записано по Наредбата. Календарът в завършен вид възлиза на 3 700 000 лв., увеличението е 500 хил. лв. Културата е приоритет в мандата на кмета Костадин Димитров и това, както знаете,  е заложено в неговата програма“, каза още Пламен Панов.

Той съобщи, че наскоро е провел много важна среща с НФК във връзка с Плана за възстановяване. Предстои през м. януари 2024 да бъдат публикувани насоките за кандидатстване по първата голяма програма, насочена към големите общини. Тя ще дава възможност да се получи финансиране до 2 млн. лв. от Плана за възстановяване за култура, при доказано съфинансиране до 2 млн.лв , т.е. община Пловдив би могла да получи 2 млн. от Плана за възстановяване за култура, към своя бюджет от 2 млн., с който разполага програма „Наследство“.  Екипът на фондацията и на общината с ресор Култура има начална готовност, работили са по темата още по време на подготовката на Плана за възстановяване. „Ще се справим, в това нямайте съмнения!“, категорично подчерта Пламен Панов.

Пламен Панов обяви в аванс, че по Културния календар и програма Наследство ще има много и хубави концерти в Пловдив. Вече е обявен концерта на Лара Фабиан, а второто издание на диско фестивала Disco Music Fest: Back to the ’80s (’90s) ще доведе Ийст Севънтийн и Питър Андре, след грандиозния успех миналата година, когато на Античния пяха La Bouche и KOOL&THE GANG.

По повод обявяването на първите участници в HILLS OF ROCK през 2024, изп. директор на Фондация Пловдив 2019 Кирил Велчев коментира: „Това е наистина предколеден подарък за феновете и за пловдивчани. Ще има още много добри новини, както свързани с HILLS OF ROCK, така и с други фестивали. Нашата главна задача е да затвърждаваме непрекъснато титлата на Пловдив като „фестивалната столица на България“.

Инвестицията, която промоутърската компания Fest Team прави за HILLS OF ROCK през 2024 е над 2 млн евро – за инфраструктура, групи, артисти, техника и т.н., съобщи Стефан Еленков.

„Вярвам, че всеки един лев който се влага ще се върне в града умножен по 10, ще има огромен икономически ефект за град Пловдив и за икономиката. Смисълът на това да се случват събития от такъв мащаб като HILLS OF ROCK и на партньорство ни е точно в това“, каза още Стефан Еленков.

Той сподели, че се очакват над 20 хил. фенове на тазгодишното издание, а с обявяването на останалите хедлайнери около 25 хил.  HILLS OF ROCK 2024 се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.

3,444 total views, no views today