Начало Актуално Програма за 5.11. Петък – Plovdiv GuitArt Festival 2021

Програма за 5.11. Петък – Plovdiv GuitArt Festival 2021

3

04.11.2021

Plovdiv GuitArt Festival 2021

5.11. Петък

10.00 – Майсторски клас на Павел Щайдл с ЕСА

19.00 – Концерт на Дарко Багески (Северна Македония)

21:00 – Концерт на “Цинга Манга Фънк“

Място на концертите: Bee Bop Café

 

 

10:00 ч. Майсторски клас на Pavel Steidl с ЕСА

След като печели първа награда на Международното китарно състезание на Радио Франция през 1982 г., Steidl започна кариерата си като професионален музикант.

„Тук беше китарист, който знаеше как да се смее с музиката и да сподели шегата с публиката си. Но зад артиста се крие сериозен изпълнител, чиято разширена композиция в памет на Яна Обровска се оказа напълно способна да разбуди емоциите докрай. Никога овации не са били толкова заслужени, колкото тогава. Павел Щайдл спечели сърцата и умовете на тълпата от хора. “

Откакто печели първа награда на Международния конкурс на Radio France в Париж през 1982 г., той се превърна в един от най-известните солисти на своето поколение. Сред членовете на журито бяха Александър Тансман, Антонио Лауро и Мария Луиза Анидо.

 

 

 

 

19:00 ч. Концерт на Darko Bageski (Северна Македония)

Дарко Багески получава музикално образование в Скопие, Македония (проф. Джейн Пенов) и Загреб, Хърватия (проф. Xhevdet Sahatxhija) и завършва Висшето музикално училище „Франц Лист“ във Ваймар, Германия (проф. JurgenRost).

Образованието му продължава в следдипломно обучение в Националната музикална консерватория в Солун, Гърция, в класа на проф. Герхард Райхенбах и магистърска степен при проф. Костас Коциолис.

Той е изнасял много концерти и рецитали в Германия, Гърция, България, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Македония, Италия, Швеция, Китай и САЩ, и е участвал в семинари и майсторски класове със световноизвестен китарист: Павел Щайдел, Томас Милър Перинг, Лора Йънг, Зоран Дукич, Аниело Десидерио, Никита Кошкин, Ернесто Битети, Карло Марчионе, Одър Асад …

 

 

21:00 ч. Концерт на Cinga Manga Funk 

Магията на циганската музика. Казват, че е древнa, чувственa, дълбокa, омайващa и красива. В техния случай – елегантно смесена с фънк, джаз и прогресив рок.
Техният процес на създаване на музика е инстинктивен, безмълвен, с един поглед. Отворените умове, емоционалната яркост и виртуозността са основните съставки на техния стил.

1,810 total views, no views today