Начало Актуално Резултати от проведеното на 6.08.2015 г. класиране за прием на децата в детските заведения на град Пловдив

Резултати от проведеното на 6.08.2015 г. класиране за прием на децата в детските заведения на град Пловдив

detska_gradinaВ проведеното на 06.08.2015 г. класиране за прием в детските заведения взеха участие 996 деца. От тях 789 са на яслена възраст. Обявените места за класирането бяха общо 878. За класираните е важно да бъде спазен срокът 14 август включително, до който трябва да подадат документи за записване в детските заведения, в които са приети.

Следващото класиране е на 25 август. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 17 август вкл. При кандидатстване за прием и подбора на детски заведения от изключително значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места. Анализите показват, че има значителен брой подадени заявления преди няколко месеца, които се прехвърлят автоматично от едно класиране към всяко следващо и в посочените до 5 детски заведения вече няма свободни места. Тези деца няма как да бъдат класирани.

Съветът към родителите е да са по-активни, да се запознаят с местата, с адресите на яслите и градините и условията в тях, за да изберат подходящите възможни за класиране детски заведения. При наличие на заявления със статус „подадено“ и необходимост от ново подреждане на желанията, родителите  следва да ги анулират и да подадат нови. Крайният срок за подаване на Заявление онлайн за предстоящoто класиране е 23.08.2015 г. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 20 август.

Обръщаме внимание на гражданите, които все още не са информирани, че в началото на предстоящата учебна година ще отвори врати новата сграда на ЦДГ „Мир”, с адрес: ул. „Знаме” № 6, район „Западен”. Детската градина е построена и обзаведена по най-новите Европейски стандарти, с модерни физкултурен, музикален салон и плувен басейн. В двора са  направени четири площадки с модерни детски съоръжения. Отоплението ще се извършва с парно и климатична инсталация. Предвиден е и паркинг за 28 автомобила.

За прием в ЦДГ „Мир”, където все още не са запълнени всички места, както и за останалите детски заведения с налични свободни места, могат да кандидатстват всички деца, независимо от района на местоживеенето им.

Напомняме на родителите на родените през 2009 и 2010 г. деца, че съгласно действащия сега Закон за народната просвета предучилищното обучение на децата им през учебната 2015/2016 г. в подготвителни групи е задължително. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските училища на града. Информация за тях може да бъде намерена на сайта на общината www.plovdiv.bg в раздел „Образование“.

6,805 total views, no views today