Начало Пловдив днес С фойерверки и хитови изпълнители Пловдив посреща Новата 2017 година

С фойерверки и хитови изпълнители Пловдив посреща Новата 2017 година

programa_plovdiv_31122016

Продължителна пищна заря ще възвести настъпването на Новата 2017-та година в Пловдив. Точно в полунощ небето над най-стария жив град в Европа ще бъде озарено от празничните фойерверки.

На 31.12.2016 г. новогодишната празнична програма в Пловдив, организирана от общината, ще започне в 22 часа на площад „Стефан Стамболов“.

Първи на сцената ще се качат музикантите от българската рок група „Джон Стийл“ и легендарният бивши вокалист на „Рейнбоу“ Дуги Уайт. 70-минутният сет лист включва песни от новия албум на „Джон Стийл“, както и хитове от кариерата на Дуги Уайт в „Рейнбоу“,  кавъри на „Айрън Мейдън“, Дио.

След новогодишното приветствие на Президента на Република България Росен Плевнелиев  празнични илюминации ще отбележат старта на 2017-та година, а присъстващите на площада ще извият традиционното българско хоро с Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

В 00.30 часа гражданите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на талантливата Лидия Ганева, която представи България на  детската Евровизия.

40 минути след полунощ започва концертът на група „Фондацията“. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще представят любими песни на три поколения българи.  Хитове на “Щурците”, “ФСБ”, Дони и Момчил  и “Б.Т.Р.” ще зарадват феновете на групата в Пловдив.

В 01.30 часа празникът продължава с ди джей Скил.

13,036 total views, no views today