Начало Актуално Трупата на Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Пловдив с „Един безумен ден“ на 23 юни в Дом на културата

Трупата на Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Пловдив с „Един безумен ден“ на 23 юни в Дом на културата

3 5

15.06.2023

Един от най-пъстрите и забавни спектакли на Народния театър – „Един безумен ден“ ще гостува за първи път в Пловдив на 23 юни в Дом на културата „Борис Христов“ от 19 часа. Музикалната комедия е създадена по пиесата „Сватбата на Фигаро“ от Пиер дьо Бомарше, режисирана е от доайена на трупата Михаил Петров и отбелязва неговия 50- годишен творчески юбилей.

Ще видим вдъхновяващата игра, песни и танци на куп звезди от първата ни трупа – Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Пламен Димов, Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Стефан Къшев, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Явор Вълканов, Вяра Табакова, Христо Терзиев и Виктория Колева.

Това е уникален спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис. Празнична еуфория за душата и сетивата. Истински шеметен театрален карнавал! А карнавалът е най-лудия празник в годината. Устройват се представления с песни и танци, всенародни увеселения, маскени балове, маскарадни шествия, игри и забавления. Хората забравят грижите си, проблемите и притесненията, и се отдават на удоволствията! В този театрален карнавал не всичко е такова, каквото изглежда, но всички замесени в забавните интриги, недоразумения и хитрини получават заслужената порция порицание, смях и много любов.

Сценографията и костюмите в „Един безумен ден“ са дело на Елена Иванова, хореографията – на Мариана Крънчева, музиката – на Любомир Денев, а музикален педагог е Евгени Господинов.

Спектакълът е изключително подходящ за ученици и подрастващи.

Билети могат да се закупят от касите в Дом на културата, каса пред общината, мрежата на Ивентим и Grabo.

2,597 total views, no views today